فایده های بازی با اسباب بازی

ساخت وبلاگ

مزایای استفاده از اسباب بازی ها برای کودک

 

دوران کودکی بدون بازی کردن با اسباب بازی های مورد علاقه ی خردسال کامل نیست. برای بعضی از بزرگسالان، ممکن است به نظر شبیه یک اوقات فراغت معمولی برای بچه ها باشد، اما تعداد کمی از والدین می دانند که از طریق این عروسک ها، ماشین ها و سایر اسباب بازی ها مهارت های ذهنی و جسمی کودکشان پیشرفت می کند.اکثر اسباب بازی ها مانند لگو به کودکان کمک می کنند تا مهارت های زیادی را فرا بگیرند.مثل پیدا کردن راه حل ها در بازی های فکری.

در ادامه به اختصار به تعدادی از مزایای بازی با اسباب بازی ها را بیان می کنیم:

 

تقویت مهارت های اجتماعی

 

 

 هنگامی که کودکان شما چند ماهه هستند به انسان ها اطرافش توجه زیادی نشان نمی دهند، فقط می خواهند با اسباب بازی های خود بازی کنند. همانطور که آنها بزرگتر میشوند، شروع به تعامل با بچه هایی که در اطراف آنها هستند می کنند.و شروع به بازی کردن با اسباب بازی ها می کنند اما این بار با یکدیگر. از طریق این ارتباط آنها یاد می گیرند که با اسباب بازی هایشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و همکاری کنند. بحث در مورد مسائل- برای مثال، این که چه کسی مادر خواهد شد - در واقع می تواند به توسعه مهارت های اجتماعی کودک کمک کند.

 

تقویت مهارت های جسمی

بازی با اسباب بازی هایی که نیاز به تحرک زیاد دارد باعث می شود کودک شما تمایل به فعالیت و ورزش پیدا کند.باعث می شود تا مهارت های فیزیکی و بدنی  فرزندان شما افزایش پیدا کند .همچنین از خطر ابتلا به چاقی جلوگیری می شود و کودک همیشه تمایل به فعال بودن خواهد داشت. توپ یک نوع اسباب بازی است که به طور معمول به کودک ها برای بازی داده می شود.  کودک شما از بازی با توپ بسیار لذت می برد، زیرا توپ قابلیت هر نوع بازی کردن مثل پرتاب یا شوت کردن را دارد. یکی دیگر از دلایل محبوبیت توپ بین کودکان این است که بسیاری از ورزش های معروف امروزه از توپ ها استفاده میکنند .مانند بسکتبال، بیس بال، والیبال، فوتبال و . . .  !بازی با توپ کمک می کند تا جسم کودک ها نیز پرورش یابد و باعث تندرستی فرزندتان می شود.

 

توسعه و پیشرفت مهارت های ذهنی

اسباب بازی و بازی با آن برای نونهالان به منزله ی افزایش یادگیری و گسترش مهارت های ذهنی است.بازی کردن از مهم ترین روش های موثر در یادگیری برای کودکان است. کودکانی که به تعداد زیادی از اسباب بازی های متنوع دسترسی داشته باشند که با دلیل برای مهارت های کودک انتخاب شده اند پاسخ هایی مناسب تر به چالش ها و پرسش ها نشان میدهند. تحقیقات دانشمندان آلمانی نشان داده است که چنین کودکانی از هر نژاد ، جنس و یا طبقه ی اجتماعی که باشند به سطح بالاتری از رشد ذهنی دست میابند. کتاب ها و بازی با حروف و کلمات بازی های کلامی هستند و باعث پیشرفت سریع تکلم خردسالان می شوند.. همچنین کودکان از عروسکها و لباس ها برای بازیهای تخیلی بهره می برند. تحقیقات نشان داده است که سرعت رشد و پیشرفت کودکان با یکدیگر بسیار متفاوت است. بنابراین اسباب بازی ها باید با سطوح متغیر نیازها و توانایی کودکان هماهنگی داشته باشند.

 

بچه ها عاشق بازی اسباب بازی های پر شده از پارچه ها یا پنبه اند مثل عروسک های پولیشی زیرا نرم و کرکی هستند. کودکان می توانند با عروسک ها کاری را که می خواهند انجام دهند، می توانند آن را فشار داده و یا بغل کنند، و گاهی اوقات حتی می توانند اسباب بازی های خود را بخوابانند.همچنین به پیشرفت عاطفی آنها کمک خواهد کرد زیرا گاهی اوقات کودک با اسباب بازی خود صحبت می کند، مخصوصا زمانی که احساس تنهایی می کنند. امروزه تعداد زیادی از حیوانات عروسکی وجود دارند.این عروسک ها به کودک کمک خواهند کرد نام و حتی صدای حیوان را با کمک والدین خود یاد بگیرد.

ویژگی‌های یک اسباب بازی مناسب از نگاه روانشناسانه :

1. اولین ویژگی مهم که اسباب بازی باید داشته باشد تحریک حس کنجکاوی است؛ به نظر روانشناسان فعال در حوزه ی کودکان اسباب بازی خوب نباید شباهت به بازی های دیگر باشد و تکراری به نظر برسد، بلکه باید حس کنجکاوی او را برانگیزد و برای کودک تازگی داشته باشد.

برای مثال قطعه های گوناگون یک ماشین اسباب بازی مانند چرخ‌ها، چراغ ها،صندلی و... هر کدام باید فکر خردسال را به سمت شناخت و بعد از آن طریقه ی اتصال آن به قسمت های دیگر متوجه کند. به این صورت است که کودک با نوع کار کار کردن بسیاری از قطعه ها و اشیا مختلف آشنا می‌شود.

اسباب بازی‌هایی که هر بار بتوان وسیله ی جدیدی را با آن ساخت- مانند انواع لگو برای این منظور لگو ها بهترین انتخاب هستند. انواع عروسک، شخصیت‌های کارتونی و... که کودک با داستان آن‌ها از طریق تلویزیون یا فیلم آشنا است نیز مناسب است. چون حس کنجکاوی کودک را برای خلق داستانی جدید تحریک می‌کند.

 

2. اسباب بازی خوب و کاربردی باید سوال های مهمی را در فکر کودک شما به وجود بیاورد. جدید بودن و تکراری نبودن اسباب بازی بارز ‌ترین ویژگی است که می‌تواند مغز خردسالان را به سوال کردن و کند و کاو وادار کند. این جدید بودن به معنی خریدن هر روزه ی اسباب بازی نیست بلکه به این معنی است که کودک شما باید به این توانایی و مهارت برسد که  روش های جدید یا بازی جدیدی را با اسباب بازی‌اش تجربه کند.در برخی موارد کودک با تکرار کردن یک بازی با وسیله‌ای از آن  دلسرد می‌شود؛ برای پیشگیری از این وضعیت می‌توان با قایم کردن کوتاه مدت اسباب بازی و دادن دوبار ه ی آن به کودک حس کنجکاوی، اشتیاق و پرسشگری کودک را تحریک کرد.

 

3. اسباب بازی باید جواب گوی میل به خلاقیت کودک باشد؛ حس خلاقیت، حسی است که در همه خردسالان با کیفیت های گوناگون وجود دارد پس فقط کافی است این حس در کودک تحریک شود.ماشین کنترلی،پازل، نقاشی، بازی با لگو، بازی با اسباب بازی‌های فکری، کاردستی و... به خوبی حس خلاقیت کودک را تحریک و بیدار می‌کند!

 

4. خط مشی بازی کودک را با ظرافت تعیین و هدایت کنید؛ پژوهشگران به والدین توصیه می‌کنند بدون آنکه مستقیماً کودک را به نقاشی کردن و یا بازی خاص سوق دهند بازی با اسباب بازی یا وسیله‌ای خاص را خود شروع کنند. مثلاً برای جلب نظر او با مدادرنگی شروع به نقاشی کنید، به این ترتیب کودک بدون توضیح، کار شما را تکرار خواهد کرد و با تکرار به شیوه‌ای صحیح او را به سمتی که خواسته‌اید هدایت کرده‌اید. مدادرنگی، ماژیک و آبرنگ، پازل مناسب سن کودک، بازی‌های فکری و ... و کار کردن والدین با این وسایل کودک را به بازی این وسایل متوجه می‌کند.

 

 

اسباب بازی مناسب تمام سنین...
ما را در سایت اسباب بازی مناسب تمام سنین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مستر آدینا toyskid بازدید : 228 تاريخ : شنبه 1 دی 1397 ساعت: 18:34